Samtidig som Klarna satser stort på mer forbrukervennlige og bærekraftige betalingsløsninger, har de investert store summer for å kunne tilby flere markedsføringstjenester til butikker som bruker dem. Med lanseringen av Klarna Growth Awards skal nettbutikker støttes for å fortsette å vokse.
Målet med den storstilte satsingen på markedsføringsløsninger er å være et konkurransedyktig alternativ til de amerikanske annonsegigantene.
I løpet av 2021 økte trafikken fra Klarnas kanaler til nettbutikker med 160 % og utgjorde hele 301 millioner klikk. Resultatet viser effekten av Klarnas strategiske rolle som vekstpartner, der forhandlere over hele verden kobles sammen med et nettverk av 147 millioner forbrukere.
Bare det siste året har Klarna annonsert flere store oppkjøp, som for eksempel APPRL, Hero og Pricerunner. Målet er å kunne tilby butikker som ønsker å markedsføre seg mot forbrukere et bedre, mer inspirerende og relevant tilbud, og samtidig møte butikkenes nåværende og fremtidige behov for å skape trafikk og øke antall konverteringer.
- Nettbutikker må betale utrolig mye penger for annonsering. Dette utfordrer vi nå – og vi vet at det fungerer. Vi ønsker å være en partner som går hånd i hånd med forhandleren hele veien. Målet er å fungere som en one-stop-shop for nettbutikker, og tilby mer bærekraftige og de mest brukervennlige betalingstjenestene i markedet, kombinert med et sterkt markedsføringstilbud som muliggjør økt konvertering og vekst, sier Geir Østby, Norge-sjef i Klarna.
Klarna Growth Awards gir nye muligheter for vekst til nordiske nettbutikker
Klarna lanserer nå det nordiske initiativet Klarna Growth Awards. Her vil alle nettbutikker, også de som i dag ikke er tilknyttet Klarna, fra Sverige, Finland, Danmark og Norge kunne søke om skreddersydde vekstpakker med en totalverdi på 17 millioner norske kroner. I pakkene inngår blant annet årsabonnement på influencer marketing-plattformen APPRL, Klarnas sammenligningstjeneste Klarna Comparison Service (CSS), annonsering i Klarnas app og tilgang til bruk av Virtual Shopping (tidligere Hero). Søknadsprosessen åpner 18.mai.
Mer enn 12 000 norske nettbutikker benytter seg i dag av Klarnas betalings- og shoppingløsninger.
De norske vinnerne kåres av en jury bestående av Norgessjef Geir Østby, CMO David Sandström, Fashion Director Emilia de Poret og Head of Social Shopping Adam Levene under en galla i november. Butikker kan søke om priser i fire ulike kategorier: Sustainability, Rising Star, Innovation och Small Business.
- Med Klarna Growth Awards håper vi å inspirere, engasjere og informere – og gi forhandlerne optimale verktøy for å skape trafikk og vokse. Dette blir vår versjon av et nordisk mesterskap i kreativitet og innovasjon innenfor netthandelen, sier Geir Østby, Norge-sjef i Klarna.
Les mer om ‘Klarna Growth Awards’ og det som inngår i Klarnas veksttilbud her.
Fakta: Eksempler på implementerte og kommende markedsføringstjenester for butikker som bruker Klarna
- Klarnas Shopping-app ble lansert i november 2021 på 18 markeder. Appen har nå over 45 millioner nedlastninger og gjør det mulig for forbrukere å handle og betale med Klarna i hvilken som helst nettbutikk ved hjelp av et virtuelt engangskort. Klarna-appen er full av smarte funksjoner som hjelper forbrukerne på hele shoppingreisen – fra inspirasjon til opplevelsen etter kjøpet. Nye funksjoner kommer til å lanseres i år.
- Selv om shopping fra mobiltelefon fortsetter å øke, gjøres fremdeles 44 % av alle onlinekjøp fra en web-leser. Gjennom integrasjonene av weblesertillegget som Klarna gjorde høsten 2021, får forbrukerne den samme end-to-end shoppingopplevelsen med datamaskinen som de har i appen. Denne implementeringen er gjort mulig gjennom oppkjøpet av Piggy.
- I 2021 ble også Hero, en social shoppingplattform, kjøpt opp. Denne er formet for å gi forbrukerne inspirasjon, råd og kjøpbart innhold produsert direkte fra kundenes fysiske butikker, eller andre produkteksperter. Som et første skritt kommer virtuell shoppingvertøyet å bli tilgjengelig for butikker over hele verden. Dette gjør det mulig for brands å koble sin butikkekspertise med forbrukere – via chat og videosamtale.
- I løpet av kort tid kommer Klarnas «lommebok» å bli lansert i Klarna-appen. Det er gjort mulig med oppkjøpet av Stocard. Som et første skritt kommer lommeboken å gjøre det mulig for forbrukerne å ha sine fysiske lojalitets- og klubbkort tilgjengelig digitalt i appen. Det betyr at du ikke lenger trenger å ha mange fysiske kort når du handler. Integrasjonen støtter hele 8000 lojalitetsprogram over hele verden.
- Klarna vil også starte opp innenfor nye vertikaler, gjennom oppkjøpet av Inspirock. Inspirock er en onlinereiseplanlegger som gjør det mulig for forbrukerne raskt og enkelt å utforske tilbud på en destinasjon og lage sine personlige reiseplaner ved hjelp av lokal ekspertise og kunstig intelligens. I løpet av året kommer Klarna til å integrere Inspirocks funksjoner for å gjøre det mulig for Klarnas 147 millioner forbrukere å planlegge, handle inn før en reise og dele kostandene opp i mindre betalinger. Alt dette skjer gjennom Klarna-appen.
- APPRL kommer til ytterligere å forbedre Klarnas markedsføringstjenester ved å gjøre det mulig for butikkene å knytte seg direkte til relevante innholdsskapere (som influensere) for å skape sosiale shoppinginnhold samt få kampanjeresultater direkte gjennom Klarna.
- I år kommer Klarnas sømløse shoppingopplevelse å bli ytterligere optimert ved hjelp av daglige prisoppdateringer, sammenligninger og produktanmeldelser – ved hjelp av Klarnas oppkjøp av Pricerunner. Dette kommer til å hjelpe forbrukere med å ta mer velbegrunnede avgjørelser når de handler – og spare tid og penger hver dag. Samtidig kommer Klarnas butikkpartnere til å dra nytte av bedre forbrukerinnsikt, økt webtrafikk fra forbrukerne, samt optimerte markedsføringsmuligheter for ytterligere å øke veksten.