Klarna's flexibele winkeloplossingen bieden Belgen betere alternatieven voor betalingen
Brussel, 23 juni 2022 - Voor Klarna, een toonaangevende wereldwijde retailbank-, betaal- en shoppingdienst, markeert juni de tweejarige verjaardag van haar Pay Later product in België. Al meer dan 1,2 miljoen Belgische shoppers hebben gebruik gemaakt van Klarna's flexibele betaaloplossing bij het doen van een aankoop, online of in de winkel. Met de Klarna-app - die in België meer dan een half miljoen keer werd gedownload - kunnen consumenten tijd en geld besparen en hun financiën onder controle houden door hun bestellingen met slechts een paar klikken te beheren.
Sinds diens intrede op de Belgische markt heeft Klarna niet stilgezeten. In het najaar van 2021 lanceerde Klarna haar alles-in-één shopping app: Belgische klanten kunnen bij alle online winkels shoppen met de betaalmethoden van Klarna. Met de app kunnen consumenten exclusieve deals verkennen, items bewaren, meldingen over prijsdalingen ontgrendelen en meer. In januari 2022 breidde Klarna haar rentevrije Betaal Later oplossing in België verder uit tot 30 dagen, zodat consumenten kunnen uittesten voordat ze overgaan tot een aankoop en een volledige maandelijkse inkomen cyclus hebben.
Met de huidige transformatie van de retailmarkt zijn Belgische consumenten op zoek naar manieren om tijd en geld te besparen: iets wat Klarna's 1,2 miljoen actieve Belgische gebruikers en 510.000 app-downloads onderstrepen. Dat aantal gebruikers neemt gestaag toe, met een groei van meer dan 20% op jaarbasis.
"Door onze enorme nationale en internationale groei kunnen we niet achterblijven als het gaat om betaalmethoden. In landen als Nederland en Duitsland, waar een belangrijk deel van onze klanten vandaan komt, is Klarna al een groot succes. Ook Belgen zijn ondertussen vertrouwd met Klarna, dus was het voor ons een evidente keuze om er ook mee aan de slag te gaan. Sinds de integratie in ons platform merken we een grote toename van het aantal bestellingen", aldus Magalie Aerts, eigenaar & oprichter van Les Jumelles. Uit Klarna-gegevens blijkt dat 36% van de Belgen denkt dat ze over een jaar het grootste deel van hun boodschappen online zullen doen.
Belgen gebruiken Klarna vooral voor Kleding, Vrijetijds- of Sportartikelen
De gemiddelde Klarna klant is 35 jaar oud. Als we echter inzoomen op de gebruikers, zien we dat babyboomers (57+) de snelst groeiende gebruikersgroep is. Dit bewijst dat de behoefte aan veilige, flexibele winkelmogelijkheden de generaties overstijgt. Belgen kopen vooral Kleding & Schoenen of Vrije tijd, Sport & Hobby via Klarna. De gemiddelde bestelwaarde is 70 euro, wat bewijst dat mensen Klarna gebruiken voor relatief kleine aankopen, maar gewoon graag controle hebben over hun uitgaven.
"We willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Klanten de keuze en flexibiliteit bieden om te betalen op een manier die bij hen past, is heel zinvol en dat merkten we meteen in onze omzet", zegt Sophie Claes, eigenaar bij De Gele Flamingo. "We waarderen de producten en diensten van Klarna die het hele kooptraject naar een hoger niveau tillen. Het laat zien dat ze niet alleen een leverancier zijn, maar een echte partner die bereid is om te investeren in de samenwerking en samen te groeien."
Meer dan 22.000 (inter)nationale merken zoals Hunkemöller, Samsung of lokale helden zoals Wouters & Hendricks, Les Jumelles of De Gele Flamingo zijn in staat om een superieure online winkelervaring te bieden aan hun klanten. Vorig jaar ontvingen Klarna's Belgische retailer-partners meer dan 2,4 miljoen clicks van consumenten via de Klarna app. Dit bevestigt de strategische rol van Klarna als volwaardige groeipartner voor haar retailers, die in contact kunnen komen met loyale consumenten die ervoor kiezen om via Klarna te winkelen in plaats van te switchen tussen verschillende apps.
Wilko Klaassen, hoofd van Klarna België & Nederland legt uit: “De muur tussen digitale winkels en fysieke winkels vervaagtd. Klanten zijn op zoek naar merken en bedrijven die vooral een geïntegreerde winkelervaring bieden, en de flexibiliteit kunnen bieden waar consumenten naar op zoek zijn. De sterke adoptie van onze diensten onder Belgische shoppers en retailers is het bewijs dat we op de goede weg zijn".
De shoping diensten van Klarna hebben tot doel de winkelervaring voor zowel consumenten als retailers te verbeteren en consumenten die tijd en geld willen besparen te helpen hun aankopen op de meest flexibele manier te doen. Naast Betaal Later en de innovatieve app lanceerde het bedrijf een nieuwe functie voor klantenkaarten in de app, waarmee gebruikers al hun fysieke klantenkaarten als digitale versies kunnen opslaan en openen